Sunday, September 27, 2009

private open house

event ni memang wajib every 2nd raya where all my siblings, mom, dad, the in laws, the nieces and nephews gathered kt rmh kecik* aku di balakong...tahun ni aku masak soto ayam & rendang ayam ngan nasi impit...dessert plak kuih sejuk n fruit cocktail...air bandung sarbat
ni saje je nk tunjuk carpet baru aku tajaan J****...tima kasih la ye bg kapet pink tu...cantik & yg paling buat aku terkejut beruk ialah harganye...mak oii..pucat muka makcik aritu dgr (4 figures u..). aku cuma usha2 je ngan hubby, tetiba tokey dia yg hensem tu kata "ha..lipat je"...mcm x caya..tu la namanye rezeki rimau...alhamdulillah!tp sbl tu aku dah beli 2 kapet yg diberi diskaun melebihi 90%...

tahun ni kuih raya 3 jenis je...yg lain kerepek n kacang...tah nape tahun ni cam x minat lg nk berkuih2..kek apatah lagi...


*ralat:"rmh kecik" tu maknanya jamban kan (ada ke patut!)...so sebenarnya "rumah saya yang bersaiz kecil", harap maklum.

2 comments:

d7 said...

akakkkkkkk
kuih sejuk tu apekah?
jelly ke?

mamalove said...

lebih kurang la tu ala2 puding gak..tp ni resepi mak..tu psl nama dia cam kuih melayu patriotik je..